Πάτρα: Δεν επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας – Εν αναμονή του πορίσματος για την Μαλένα
2 years, 14 days ago
6

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συνταράξει το πανελλήνιο. Η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται ήδη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Στο μεταξύ, ο θάνατος του βρέφους, της μικρής Ίριδας και η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η Αγγελική Τσιόλα δεν βρίσκονται στο «κάδρο» της επαναξιολόγησης από την άτυπη τριμελή Επιτροπή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pelop.gr.

Την ίδια ώρα αναμένεται και το πόρισμα της άτυπης τριμελούς Επιτροπής των ιατροδικαστών  (Νικ. Καρακούκης, Νικ. Καλόγριας, Χριστίνα Τσάκωνα) για τον θάνατο της Μαλένας.

Πάτρα- Ίριδα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραδοθεί από ημέρα σε ημέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα, όμως, φαίνεται πως η υπόθεση δεν είναι καθόλου εύκολη.

Έγκυροι ιατροδικαστικοί κύκλοι, που δηλώνουν ότι ουδόλως επηρεάζονται από την έρευνα και την κοινή γνώμη, υποστηρίζουν επίσης ότι «δεν είναι καθόλου απλό ζήτημα η σύνταξη πορίσματος, έστω κι αν με βάση τις αλυσιδωτές εξελίξεις της υπόθεσης, αντιμετωπίζεται ο θάνατος της Μαλένας υπό νέο πρίσμα».

Ρούλα Πισπιρίγκου

Αλλά και από νομικής πλευράς διατυπώνονται ερωτήματα στο ίδιο πνεύμα: «Πώς και πού θα παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης τριμελούς Επιτροπής; Με ποια διαδικασία έχει ζητηθεί η σύνταξη του πορίσματος; Από το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως η τριμελής Επιτροπή είναι άτυπη, συμπεραίνεται ότι δεν έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης του θανάτου της Μαλένας. Και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε κύρια ανάκριση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και σε προκαταρκτική εξέταση για τους άλλους δύο θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας…».

Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Λέων πιέζει και συνεχώς τονίζει ότι περιμένει πώς και πώς την παράδοση του πορίσματος, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να οφείλεται ο θάνατος της Μαλένας και της Ιριδας σε ασφυξία.

enikos.gr