Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε στυγνά» λέει ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη
1 year, 11 months ago
6

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους έξω από το ανακριτικό γραφείο

Για στυγνή δολοφονία έκανε λόγο ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, ο οποίος συνόδευσε τον πελάτη του στο ανακριτικό γραφείο για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους έξω από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Καράμπελας ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης του Μάνου Δασκαλάκη να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης. Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη» ανέφερε ο δικηγόρος, και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε».

Μαλένα και Ίριδα

Αναφερόμενος στην έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα, ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Σε σχέση με το τάμπλετ που είχε ταφεί μαζί με τη μικρή Τζωρτζίνα ο κ. Καράμπελας δήλωσε ότι πράγματι γνωστοποίησαν στην ανακρίτρια ότι η 9χρονη ετάφη μαζί με το τάμπλετ και ότι αυτό ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης, όπως και στα άλλα δυο παιδιά να τοποθετηθεί μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο.

in.gr