Πάτρα: Είχαν εκρηκτικά ικανά να τινάξουν στον αέρα τη… μισή Πάτρα
2 years, 22 days ago
6

Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι δραστηριότητες πέντε Ελλήνων – Ερευνάται εάν ανήκουν στον υπόκοσμο της νύχτας ή πρόκειται για μία εν δυνάμει τρομοκρατική οργάνωση

Στα άδυτα του μυαλού πέντε Ελλήνων που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά ικανά να τινάξουν στον αέρα τη… μισή Πάτρα, ενώ παράλληλα «έσπρωχναν» μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, προσπαθούν να διεισδύσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που συνέλαβαν τους τέσσερις από αυτούς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το ερώτημα που απασχολεί τις αρχές είναι αν πρόλαβαν στα σπάργανα μια εν δυνάμει τρομοκρατική οργάνωση ή αν οι δράστες κινούνται στον υπόκοσμο της πόλης και, κυρίως, στον χώρο της νύχτας. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες με τη χρήση των εκρηκτικών ή βρίσκονταν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Κατά τις έρευνες που έκαναν στα σπίτια τους οι αστυνομικοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατέσχεσαν τρεις ράβδους και ένα τμήμα ράβδου με συνολικά 956 γραμμάρια εκρηκτικού υλικού στρατιωτικού τύπου -πιθανόν C-4-, 222 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ στρατιωτικού τύπου, 334 γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδας, οκτώ κοινούς και δυο ηλεκτρικούς πυροκροτητές, δύο κροτίδες με φυτίλι και ένα πυραγωγό σχοινί συνολικού μήκους 1,70 μέτρων.

Patra-ekriktika

Ακόμη, κατέσχεσαν ένα πιστόλι, που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, δύο σιγαστήρες πιστολιού, μια αυτοσχέδια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας τύπου tazer που αποτελείτο από καλώδιο με διακόπτη προσαρμοσμένο με κολλητική ταινία, 30 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 128 φυσίγγια κρότου, τρία φυσίγγια πολεμικού όπλου, δύο ξύλινα κλομπ, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 19 εκατοστών και ένα πιστόλι replica.

Επιπλέον, στα σπίτια βρέθηκαν 30 «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 86,7 γραμμαρίων, δυο κιλά και 590 γραμμάρια κάνναβης από τα οποία ένα κιλό και 86 γραμμάρια πέταξε σε διπλανό αγροτεμάχιο ένας από τους δράστες για να αποφύγει τον έλεγχο, δύο ζυγαριές ακριβείας και δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και αυτού που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα είδη πυροτεχνίας κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πωλούσε κροτίδες στο κατάστημά του

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας έκαναν έρευνα στο κατάστημα ιδιοκτησίας ενός Έλληνα στα Φάρσαλα, όπου διαπίστωσαν ότι διέθετε παράνομα προς πώληση συνολικά 345 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν. Ο έμπορος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.