Πάτρα: Ιδιωτικός ερευνητής λέει ότι «δεν έχει έρθει η ώρα» για εκταφή της σπιτονοικοκυράς
1 year, 11 months ago
6

Όπως είπε, πλέον ο ίδιος ερευνά τον τρόπο θανάτου της γυναίκας και αν υπάρχει δολοφονική ενέργεια.

«Δεν έχει έρθει η ώρα» για εκταφή δηλώνει ο ιδιωτικός ερευνητής που του ανατέθηκε να αναλάβει την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, από την οικογένεια της νεκρής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο ιατρικός φάκελος θα δείξει αν πέθανε από φυσιολογικά αίτια ή όχι».

«Ο τάφος είναι δικός της»

Ειδικότερα, σχετικά με τις πληροφορίες για εκταφή της σορού δηλώνει, ότι «αν το θεωρήσει σκόπιμο η εισαγγελική Αρχή, βεβαίως θα γίνει, αλλά ακόμα νομίζω ότι δεν πρέπει να έχει έρθει η ώρα για αυτό. Δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία. Εγώ τελείωσα χθες την έρευνά μου και διαπίστωσα ότι όντως είναι ο τάφος δικός της και έχει γίνει κανονική ταφή. Δεν έχει γίνει αποτέφρωση».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατή, οι συγγενείς έχουν ακούσει «πολλά πράγματα», ενώ πλέον ερευνάται εάν υπάρχουν λόγοι και ποιοι είναι αυτοί «για να υπάρχει εγκληματική ενέργεια, τι συμφέρον είχε ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τη σκοτώσει».

Από σήμερα, ο ερευνητής θα αρχίσει να μελετά τα περιουσιακά της στοιχεία, την οικονομική της κατάσταση, αν υπάρχει διαθήκη και άλλα, «για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, τι έγινε εκεί», είπε μιλώντας στο Open.

Οι συνθήκες θανάτου

Μάλιστα, ο ιδιωτικός ερευνητής είπε πως η γυναίκα είχε κάνει πληρεξούσιο στο ζευγάρι «για τις τρέχουσες ανάγκες της γιατί δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί» και τόνισε ότι με τον θάνατό της «παύει να ισχύει το πληρεξούσιο και ό,τι είχε γίνει με αυτό ήταν πριν τον θάνατό της. Αυτά, βέβαια, θα τα ελέγξουμε».

Έπειτα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα εξετάσει «αν τα περιουσιακά στοιχεία είναι στη θέση τους, αν έγιναν μεταβιβάσεις, πότε έγιναν, αν έγιναν εν ζωή και με την υπογραφή της, δεν ξέρω τι θα βρω μπροστά μου». Όπως είπε, «μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να το έχει μεταβιβάσει (σ.σ. το σπίτι)».

Τέλος, ο κ. Στρατής υπογράμμισε, αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες η 69χρονη πέθανε, «Από ό,τι φαίνεται είναι φυσιολογικές, πέθανε στο νοσοκομείο. Δεν είχε κανείς πρόσβαση εκεί. Είχε προβλήματα υγείας» και πρόσθεσε ότι «ο ιατρικός φάκελος θα δείξει αν πέθανε από φυσιολογικά αίτια ή όχι».

in.gr