Πάτρα: Καταθέτει σήμερα ο γιατρός της ΜΕΘ που φρόντιζε την Τζωρτζίνα – Ο πρώτος που απευθύνθηκε στις Αρχές
1 year, 11 months ago
6

Αναμένεται να περιγράψει τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και σήμερα Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει  ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης.

Σύμφωνα με το pelop.gr, πρόκειται για το πρόσωπο που πρώτο κατέφυγε στις αρχές μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο γιατρός είχε κληθεί να καταθέσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και είχε δώσει ό,τι στοιχεία είχε στα χέρια του στο  Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας.

«Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.

Τι κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον εντατικολόγο

Στο ρόλο του κ. Ηλιάδη αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια επισημαίνοντας ότι «η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες».

Ο εντατικολόγος ήταν και εκείνος που πρότεινε την τοποθέτηση του  απινιδωτή-βηματοδότη στην 9χρονη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στις δικαστικές αρχές: «μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός κ. Παπαγιάννης του Ωνασείου.

Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια».

in.gr