Πάτρα: Κρίθηκε ένοχος για βιασμό ανήλικης αλλά αφέθηκε ελεύθερος
1 year, 10 months ago
6

Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί από το 2021, όταν έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του.

Την ενοχή ενός άνδρα για τον βιασμό 7χρονου κοριτσιού αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από χωριό της Ηλείας, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, αλλά η ποινή έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα να αφεθεί προς το παρόν ελεύθερος.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί από το 2021, όταν έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του και αρχικά είχε κατηγορηθεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, σωματική βλάβη αδυνάμου και συντρόφου, καθώς επίσης παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε να τον καταδικάσει μόνο για την πράξη του βιασμού ανηλίκου, με την πλευρά του κατηγορουμένου να αμφισβητεί ακόμα και αυτή την καταδίκη, κάνοντας λόγο για εκδικητική συμπεριφορά.

Επικαλείται ότι οι καταγγελίες σε βάρος του έγιναν από την σύντροφό του και μητέρα της 7χρονης για λόγους ζήλιας και εμμονής και παρουσιάζει ως επιχείρημα το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά την καταγγελία σε βάρος του και την προφυλάκισή του, μητέρα και κόρη ανακάλεσαν με ένορκες καταθέσεις τους όσα είχαν καταγγείλει.

Το δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη του γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, με βάση την οποία το παιδί όντως είχε υποστεί βίαιη συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας της.

in.gr