Πάτρα – Λέων: Ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας – Οταν πήγαν οι γιατροί στη Τζωρτζίνα, η κεταμίνη είχε δράσει στον μέγιστο βαθμό
1 month, 8 days ago
6

Αναφερόμενος στα ευρήματα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι αν αποδειχθεί ο δρόμος της κεταμίνης, δε θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο δράστης

Τη βεβαιότητα ότι οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί για να επανεξετάσουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας θα ανατρέψουν τις μέχρι τώρα αιτίες θανάτου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι καλούνται να συντάξουν μια καινούρια πραγματογνωμοσύνη και για την Ίριδα και τη Μαλένα και θα ανατρέπει τις αιτίες θανάτου που είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα, που θυμίζω ότι ήταν ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου», δήλωσε χαρακτηριστικά, στον Σκάι.

«Ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας»

Επανέλαβε δε ότι στη μικρή Ίριδα όλα τα ευρήματα συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο επισημαίνοντας ότι «είχαμε αλλεπάλληλες δηλώσεις από τις ιατροδικαστές που τη είχαν εξετάσει, οι οποίες πλέον και οι ίδιες αποδέχονται τον ασφυκτικό θάνατο ως μοναδική αιτία θανάτου».

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, ανέφερε ότι τα ούρα και το αίμα, όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη δείχνουν ότι έχει περάσει αρκετός χρόνο μεταξύ της λήψης της ουσίας και του θανάτου το παιδιού. Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτό δε συνάδει με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι οι γιατροί τη χορήγησαν. Όταν πήγαν οι γιατροί, η ουσία είχε δράσει στο παιδί στον μέγιστο βαθμό».

Τέλος αναφερόμενος στα ευρήματα από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι αν αποδειχθεί ο δρόμος της κεταμίνης, δε θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο δράστης. «Από τι κατέληξε η Τζωρτζίνα είναι σίγουρο… Και από εμάς τους ιατροδικαστές δεν αμφισβητείται», κατέληξε.

in.gr