Πάτρα: Ο λόγος που ο γιατρός της Τζωρτζίνας ζήτησε να διερευνηθεί η τροπονίνη
1 month, 8 days ago
6

Στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας αναφέρθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA.

 

Ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στην τροπονίνη, που βρέθηκε σε μεγάλο επίπεδο στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος είχε πειράξει το οξυγόνο του παιδιού.

«Αγωνιστήκαμε και δώσαμε μάχη για να καταφέρουμε ό,τι μπορούσαμε να περισώσουμε από την Τζωρτζίνα. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», δήλωσε.

Πληροφορίες επίσης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια Πισπιρίγκου ζήτησε από το νοσοκομείο τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

 

Γιατί ο γιατρός της Τζωρτζίνας ζήτησε να διερευνηθεί η τροπονίνη;

Ο γιατρός της μάλιστα φέρεται να είχε ζητήσει να διερευνηθεί η εκτόξευση της τροπονίνης, του ενζύμου δηλαδή που γεννά ο οργανισμός και σχετίζεται με τη λειτουργία της καρδιάς.

Η τιμή της τροπονίνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θα έπρεπε να είναι γύρω στο 10 ενώ στον οργανισμό της Τζωρτζίνας το επίπεδο της τροπονίνης είχε φτάσει το 480.

Μετά τον εντοπισμό της ουσίας της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι έρευνες – όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του MEGA – έχουν στραφεί στη διερεύνηση των αιτιών θανάτων των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

enimerotiko.gr