Πάτρα: Σε «τυφλό κελί» στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου
8 months ago
6

Το βράδυ της Δευτέρας, η 33χρονη κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Δεν ήταν λίγοι όσοι, βλέποντας τη μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ανακριτή και έπειτα στον εισαγγελέα, θυμήθηκαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ένα κομβόι αυτοκινήτων μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της απολογίας των τρομοκρατών της «17Ν». Και δεν είναι μόνο αυτό το μόνο κοινό.

Γιατί προκρίθηκαν οι φυλακές του Κορυδαλλού

Αρχικά, να πούμε ότι οι φυλακές του Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:

  • Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.
  • Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Σε «τυφλό» κελί η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πτέρυγα 6 των φυλακών έχουν δημιουργηθεί από το 2003 ειδικά κελιά. Σε αυτά τα κελιά υπάρχει ξεχωριστός χώρος για προαυλισμό.

Σε ένα από αυτά θα μείνει -τουλάχιστον- προσωρινά η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως λέει ο ΑΝΤ1. Μακριά από τις υπόλοιπες 150 και πλέον γυναίκες που κρατούνται στον Κορυδαλλό.

Στα κελιά αυτά είχαν «φιλοξενηθεί» τα μέλη της »«17 Νοέμβρη» αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν κάγκελα. Γι’ αυτό άλλωστε τα ονομάζουν «τυφλά κελιά». Τέσσερις τοίχοι και μια σιδερένια πόρτα με ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο της πόρτας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της μπαίνει σε ειδικό καθεστώς προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, αφού το κλίμα για εκείνη είναι εκρηκτικό και αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερο μόλις περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Έτσι, μετά το διήμερο που θα μείνει σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κοροναϊό, θα οδηγηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές προκειμένου κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα να αποφύγουν τις επαφές με άλλες.

in.gr