Πάτρα: Σοκάρουν οι περιγραφές για τα όσα έζησε η Τζωρτζίνα
1 month, 15 days ago
6

Νέες ακόμη πιο φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο της 9χρονης

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος όλων των ιατρικών δεδομένων για την 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη από την Πάτρα, εξέφρασε σήμερα Σάββατο, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι όλα τα επεισόδια έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο, το παιδί βασανίστηκε» τόνισε ο κ. Λέων εξηγώντας πως το πρώτο επεισόδιο μπορεί να προέκυψε από μια προσπάθεια όπως τα δυο προηγούμενα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σοκάρουν οι περιγραφές

Η χορήγηση της κεταμίνης στο παιδί, όπως είπε, ήταν η ύστατη απόπειρα της δολοφονίας του: «Το παιδί αυτό ήταν μεγαλόσωμο. Δεν θα μπορούσε να το κουμαντάρει εύκολα οπότε προφανώς η κεταμίνη ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για να αναισθητοποιηθεί το παιδί. Ήταν η ύστατη προσπάθεια αλλά όχι η μόνη».

Για το αν αντιστάθηκε, είπε ότι ένα παιδάκι με εγκεφαλοπάθεια λόγω του πρώτου επεισοδίου, δεν μπορεί σωματικά να αντιδράσει, αλλά μπορεί για παράδειγμα να φωνάξει ή να ζωγραφίσει.

«Όταν έχουμε 9 περιστατικά τα οποία έγιναν εκτός της επίβλεψης των γιατρών και μάλιστα με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παραπέμπουν σε εξωγενή παράγοντα που οδηγεί το παιδί είτε στο θάνατο είτε κοντά στο θάνατο, εάν δεν παρεμβαίνουν οι γιατροί», τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

in.gr