Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» οι ιατρικοί φάκελοι και οι νοσηλείες της σπιτονοικοκυράς – Οι τελευταίες πληροφορίες για την εκταφή
11 months, 19 days ago
6

Άρχισαν σήμερα και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου στην Πάτρα.  Η  έρευνα έχει ήδη ανατεθεί στην Ασφάλεια και από το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news αστυνομικοί της Ασφάλειας συνομιλούν ήδη με στελέχη του Υγειονομικού χώρου, προκειμένου να σχηματίσουν την πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης καθηγήτριας η οποία πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου της γυναίκας, δεδομένου ότι μετά τον θάνατό της εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο, δεν διενεργήθηκε νεκροτομή και κατά συνέπεια δεν συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση.

Και αυτό διότι η Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου πέθανε νοσηλευόμενη και οι θεράποντες ιατροί «είχαν γνώση για τον μηχανισμό θανάτου».

Κατά συνέπεια, οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον στον ιατρικό της φάκελο και κυρίως «στο εάν και τι προηγήθηκε της εισαγωγής της στο Νοσοκομείο» αναφέρουν στο tempo24.news γνώστες της υπόθεσης.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση η εισαγγελική εντολή, την οποία εκτελούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είναι σαφής: Να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν στις νοσηλείες της 69χρονης όχι μόνον από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου εξέπνευσε αλλά και από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο (ακόμη και Κέντρο Υγείας) όπου πιθανόν είχε εισαχθεί στο παρελθόν.

Άρα, θα συγκεντρωθούν στοιχεία, εφόσον υπάρξουν και από άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής, με τις έρευνες να στρέφονται και σε εκείνα της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν δοθεί δια της υπηρεσιακής οδού εντολές να συλλεχθούν όλα τα ιατρικά στοιχεία που αναφέρουν το όνομα της Ευγενίας Κούτρα, «ακόμη και αν επισκέφθηκε για λίγες ώρες ένα Κέντρο Υγείας νιώθοντας κάποια αδιαθεσία» αναφέρει γνώστης των ερευνών.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικές Αρχές, ύστερα από την Εισαγγελική παραγγελία και για την φαρμακευτική αγωγή που χορηγείτο στην 69χρονη σε όλη τη διάρκεια που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά και προγενέστερα.

Τι θα γίνει με την εκταφή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία της εκταφής της σορού της σπιτονοικοκυράς “είναι στο τραπέζι των ερευνών”.

Θα γίνει όμως σε χρόνο που θα επιλεγεί από την Εισαγγελία και την Αστυνομία και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Πάτρα: Το μυστήριο με τον τάφο της σπιτονοικοκυράς, φωτογραφία | Ελλάδα Ειδήσεις

Έγκυρη “πηγή” ανέφερε πως ο χρόνος της εκταφής δεν έχει ακόμα επιλεγεί και πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν προηγηθεί άλλες πράξεις και πρωτίστως συλλογή στοιχείων που θα δίνουν μία πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης.

Ακόμη μία παράμετρο που καλούνται να διαχειριστούν οι Αρχές είναι πως η εκταφή της, εφόσον προκριθεί, θα πρέπει να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Απαραίτητη δε προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι η ενημέρωση της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και η παρουσία ιατροδικαστή.

enikos.gr