Πέραμα – «Αν δεν πυροβολούσαν, ένας ή περισσότεροι δεν θα ήταν στη ζωή» – Τι αναφέρει ο Κούγιας
2 years, 5 months ago
6

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία στο Πέραμα και όπως δήλωσε στο MEGA «από μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. υπαστυνόμο, μου είπε ότι αν δεν πυροβολούσαν και το έκαναν ενστικτωδώς και οι επτά, αυτή τη στιγμή ένας ή περισσότεροι συνάδελφοί τους δεν θα ήταν στη ζωή».

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι ο ίδιος έχει υπερασπιστεί πολλές φορές Ρομά αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε η επιλογή του να είναι διαφορετική.

Συμπλήρωσε πως: «Ναι μεν συμμερίζομαι τις αντιδράσεις από την άλλη πλευρά όμως όταν έχω να επιλέξω μεταξύ της σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής ενός αστυνομικού που κάνει το καθήκον του για 800 ευρώ το μήνα επιτρέψτε μου να διαλέξω τον αστυνομικό».

«Πρόκειται για έμπειρους αστυνομικούς»

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Κούγιας ανέφερε μάλιστα πως οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους πελάτες του.

Πρόκειται για 7 αστυνομικούς «έναν έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο μορφωμένο και 5 αστυνομικούς που έχουν εμπειρία 5-6 χρόνια στην δουλειά», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο νεαρότερος έχει 2 χρόνια εμπειρίας.

Ο κ. Κούγιας, υποστήριξε ότι ο τρόπος που πυροβόλησαν και οι 7 είναι μια ένδειξη ότι υπήρχε ένα σοβαρό συμβάν. «Ένδειξη ότι υπήρχε κάτι ακραίο οι τόσοι πυροβολισμοί» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημείωσε παράλληλα, ότι βρέθηκαν 30 κάλυκες διότι τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα «οπότε όταν πατάς την σκανδάλη φεύγουν 3-4 σφαίρες».

Για το αν υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ κέντρου και αστυνομικών, ο κ. Κούγιας, είπε ότι οι πελάτες του εν μέσω της οχλαγωγίας δεν άκουσαν κάτι. Την ώρα του συμβάντος όπως είπε, θα ήταν αδύνατον να ακούσουν κάτι.