Πέταξαν έξω από το αεροπλάνο μητέρα γιατί ο δύο χρονών γιος της δε φορούσε μάσκα (Photo)
3 years, 6 months ago
6

Έγινε και αυτό…. Αεροσυνοδοί πέταξαν έξω από το αεροπλάνο μια μητέρα μαζί με τον γιό της, επειδή το μόλις δύο χρονών αγοράκι αντιδρούσε και δε δεχόταν να φορέσει την μάσκα του πριν από την πτήση.

Το πρωτοφανές επεισόδιο, που σημειώθηκε σε πτήση της America Airlines την περασμένη Πέμπτη, έκανε το γύρο του κόσμου μετά την ανάρτηση του περιστατικού και την περιγραφή του από την ίδια τη μητέρα στο προσωπικό της προφίλ στα σόσιαλ μίντια, αποτέλεσε μια ακόμα αφορμή στον «ακήρυχτο πόλεμο» ανάμεσα στους υποιστηρικτές και στους αρνητές της μάσκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το reader.gr έφθασε να γίνει πρώτο θέμα στις ΗΠΑ, μετά την προβολή του επίμαχου βίντεο από το πανεθνικό τηλεοπτικό δίκτυο του ABC.

«Προσπάθησα επανειλλημένως, τον παρακάλεσα, του αγρίεψα, προσπάθησα να του τη φορέσω με το ζόρι, αλλά εκείνος χτυπιόταν, τραβούσε το κεφάλι και ούρλιαζε τραβώντας τη μάσκα από το πρόσωπο του», περιέγραψε στον προσωπικό της λογαριασμο στο Instagram η Ρέϊτσελ Ντέιβις τις απεγνωσμένες προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε προκειμένου να πείσει τον δύο ετών γιο της να φορέσει τη μάσκα του.

Η Ντέιβις επέστρεφε μαζί με το γιο της από τη Φλόριδα στο σπίτι της στην πόλη Μάντσεστερ, στο Νέο Χανσάϊρ ώστε να αποφύγει τον κυκλώνα που έπληξε τη νότια Πολιτεία των ΗΠΑ.

Μάλιστα, οι αεροσυνοδοί δεν υποχρέωσαν μόνο την μητέρα και το νήπιο να κατεβούν από το αεροπλάνο, αλλά ανέβαλαν την προγραμματισμένη αναχώρηση κατόπιν εντολής της εταιρείας, αποβιβάζοντας τους επιβάτες και υποχρεώνοντας τους να περάσουν από τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, προτού επιβιβαστούν ξανά για την αναχώρηση .

Αυτό προκάλεσε την οργή των περισσοτέρων στρεφόμενοι κατά του προσωπικού και της διοίκησης της American Airlines, κατηγορώντας την αεροπορική εταιρεία για υπερβολική αντίδραση στην τήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών κανονισμών για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξέδωσαν ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «Στο πλαίσιο της προστασίας επιβατών και πληρωμάτων

από το μικρόβιο του κορονοϊού έχουμε καταστήσει υποχρεωτική την καθολική χρήση μάσκας τόσο για τους υπαλλήλους όσο και τους επιβάτες των πτήσεων, άνω των δύο χρονών.

Πάντως ήδη έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια της κυρίας Ντέιβις προκειμένου να διευκρινίσουμε το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης.».