Πέθανε η ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου
2 years, 3 months ago
6

Σημαντικές απώλειες έφεραν στο ελληνικό θέατρο οι πρώτες ώρες του 2022 καθώς εκτός από τον Φούλη Μπουντούρογλου  πέθανε και η καταξιωμένη ηθοποιός Σοφία Μιχοπούλου το όνομα της οποίας συνδέθηκε άρρηκτα  με το Θέατρο «Άττις» καθώς ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Θόδωρου Τερζόπουλου.

Εκείνος ήταν άλλωστε που δημοσιοποίησε την θλιβερή είδηση του θανάτου της με μια ανάρτησή του στο Facebook: «Σήμερα αποχαιρετήσαμε τη λατρεμένη μας Σοφία Μιχοπούλου, με βαθιά θλίψη και απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε. Η Σοφία υπήρξε αγαπημένη φίλη, συνοδοιπόρος, συνιδρύτρια και βασικό στέλεχος του Θεάτρου Άττις εδώ και 35 χρόνια. Εκτός από συγκλονιστική ηθοποιός, υπήρξε σπουδαία Δασκάλα, διδάσκοντας όχι μόνο θέατρο, αλλά κυρίως ήθος» έγραψε μεταξύ άλλων

Η Σοφία Μιχοπούλου είχε την τύχη να βρεθεί επί δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1958 έως το 1968, στο πλευρό του Καρόλου Κουν, δουλεύοντας μαζί του για πολυάριθμες παραστάσεις του  Θεάτρου Τέχνης. Η συνεργασία της με το με το Θέατρο Άττις και τον Θόδωρο Τερζόπουλο ξεκίνησε το 1985, και «γέννησε» μεγάλες παραστάσεις και σημαντικούς ρόλους.

Παράλληλα, συνεργάστηκε και με άλλους θεατρικούς οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.α.) όσο και του εξωτερικού  ενώ συνεργάστηκε και με σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι  Peter Brook, Tatsumi Hijikata και Kazuo Ono.

Σημαντική ήταν και η εκπαιδευτική της δράση  καθώς συμμετείχε κατά καιρούς σε σεμινάρια στη  Θερινή Ακαδημία και τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, το Κέντρο Αρχαίου αλλά και στο εξωτερικό, σε Μαδρίτη, Μέριδα, Κανάρια νησιά (Πανεπιστήμιο Tenerrife), Βέλγιο, Γάνδη, Αμβέρσα, στη Δραματική Σχολή του Buenos Aires και αλλού.