Πέθανε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Βασίλης Αναστασίου
2 years, 4 months ago
6

Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης, με βαθιές γνώσεις και πλούσια εμπειρία, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Αναστασίου, έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Θεατρολόγος, με σπουδές φιλοσοφίας, θεάτρου και επικοινωνίας καθώς και σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα και τη Γαλλία, ο Βασίλης Αναστασίου είχε ανεβάσει περισσότερα από 80 θεατρικά έργα στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είχε επίσης σκηνοθετήσει και σκηνογραφήσει πολλές παραγωγές όπερας ενώ εργάστηκε και ως μεταφραστής αποδίδοντας πάνω από 40 θεατρικά έργα και θεατρικές διασκευές.

Υπήρξε διευθυντής στο Λυρικό και Επτανησιακό Φεστιβάλ Κέρκυρας κατά τα έτη 2001-2004, του Κρατικού Φεστιβάλ Αιγαίου 2006-2008 και του Μεσαιωνικού και Βυζαντινού Φεστιβάλ Καστοριάς (2011 – 2014).        Παράλληλα, από το 1996 δίδασκε δραματουργία και όπερα σε ανώτερες και ανώτατες σχολές ενώ υπήρξε και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ουμπέρτο Έκο.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία μετά τον θάνατό του να δωριστούν τα όργανά του προκειμένου να σωθούν κάποιοι συνανθρωποί του.