Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος
2 years, 6 months ago
6

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αναστασόπουλος ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΟΛΠ ΑΕ.

Ο Νίκος Αναστασόπουλος είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες πριν αναλάβει τον ΟΛΠ. Είχε εργαστεί σε υψηλόβαθμη θέση στη ΜΕΤΚΑ που αγόρασε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μυτιληναίος.

Ήταν μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας Star Bulk του Πέτρου Παππά.

Ο ρόλος του στη συμφωνία του ΟΛΠ με την Cosco θεωρείται κομβικής σημασίας. Το 2006 διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση ότι με καθαρά τεχνοκρατικούς όρους η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε διεθνείς παίκτες της διαχείρισης λιμένων θα έχει μόνον οφέλη για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς θα εξασφαλίσει μεγάλο όγκο επενδύσεων, τριπλασιασμό της υφιστάμενης παραγωγικής ικανότητας, προσέλκυση φορτίων τράνζιτ ενώ θα οδηγήσει στη δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας.

Συνήθιζε μάλιστα να υποστηρίζει ότι η ένταξη του λιμένος Πειραιά στους σχεδιασμούς των global operators συνδέεται άμεσα με την επιβίωσή του.

νίκος αναστασόπουλος

Τον Νοέμβριο του 2009 αποχώρησε από τη θέση του στον ΟΛΠ.

Το 2012 ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον όρισε συντονιστή για την επίλυση του ακανθώδους ζητήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ορίστηκε αμισθί συντονιστής στα ναυπηγεία.

Δεν σταμάτησε ποτέ να σχολιάζει την επικαιρότητα, αρθρογραφώντας σε εφημερίδες σχετικά όσα θεωρούσε ως κακώς κείμενα στον ΟΛΠ.

Ήταν άνθρωπος οξύνους, επικοινωνιακός και πάντα πρόθυμος να εξηγήσει σε όποιον ενδιαφερόταν τι συμβαίνει στο λιμάνι.

Ήταν πατέρας τριών παιδιών.

 

enikos.gr