Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Άγγελος Μπόβαλης
2 months, 7 days ago
6

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Άγγελος Μπόβαλης, ο οποίος είχε μακρά θητεία σε εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Άγγελος Μπόβαλης γεννήθηκε στη Θήβα το 1965. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία, αρχικά ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα Απογευματινή. Έπειτα από πολύμηνη μαθητεία και την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, το 1988 άρχισε να εργάζεται ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα Επικαιρότητα όπου παρέμεινε έως το 1991.

Αμέσως μετά, και έως τον Δεκέμβριο του 1993, ανήκε στην ομάδα του ελεύθερου και πολιτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Antenna. Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 1992 έως τον Ιανουάριο του 1994 συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα του ραδιοσταθμού Flash 9,61.

Από τον Δεκέμβριο του 1993 ανέλαβε την αρχισυνταξία στον Star και ακολούθησαν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης, με κύριο πεδίο ευθύνης του το πολιτικό ρεπορτάζ.

Είχε εργαστεί, επίσης, ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας Αθηνών καθώς και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τελευταία, από τον Μάιο του 2023, είχε αναλάβει τη θέση του διευθυντή ενημέρωσης του ραδιοσταθμού Ελλάδα 94,3.

Ο Άγγελος Μπόβαλης, σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, διένυσε 35 σχεδόν χρόνια μαχητικής δημοσιογραφίας, στο πολιτικό κυρίως ρεπορτάζ, εκφράζοντας πάντοτε αδέσμευτα τη γνώμη του, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ήταν ένας έμπειρος δημοσιογράφος, που αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και κατάφερνε πάντοτε να εξελίσσει με τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό και τις επικοινωνιακές δεξιότητες, που διέθετε σε μεγάλο βαθμό.

σγουρος

Σε ανάρτησή του ο πρώην περιφεριάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τονίζει ότι «αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για τον αιφνίδιο και αδόκητο χαμό του Άγγελου Μπόβαλη, δημοσιογράφου, συνεργάτη, συνοδοιπόρου μα πάνω από όλα καλού μου φίλου καθ’ όλο το διάστημα της θητείας μου ως Νομάρχης Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής.

» Ο Άγγελος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το έργο που κάναμε να φθάσει ακέραιο σε όλους τους πολίτες της Αττικής. Πραγματικά τα λόγια στερεύουν και είναι πολύ φτωχά τέτοιες δύσκολες στιγμές … Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι Άγγελε στη γειτονιά των αγγέλων».