Πέτσας: Fake news τα περί επικοινωνίας της Σουρανή με τον Καλίν πριν την Σύνοδο Κορυφής
1 year, 8 months ago
6

Σε διάψευση δημοσιεύματος το οποίο κάνει λόγο για επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με την τουρκική λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής προχωρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για fake news και για προβοκατόρικες δημοσιεύσεις τονίζοντας πως κανείς «δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας».

Νωρίτερα, η εφημερίδα Δημοκρατία είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο θέμα το οποίο έκανε λόγο για επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον στενό σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στην οποία συζητείται το ενδεχόμενο κυρώσεων προς την Άγκυρα. Παράλληλα στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος για άγνοια της εν λόγω επικοινωνίας από πλευράς του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Ολόκληρη η δήλωση του Στέλιου Πέτσα:

Κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν εθιστεί στα fake news και στις προβοκατόρικες δημοσιεύσεις σπεκουλάροντας στα εθνικά μας θέματα, εφηύραν στο παρά 5΄της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «μυστικές συνεννοήσεις» με την Τουρκία.

Διεκδικώντας λίγη προσοχή, τη μια προβάλουν αρνητές του κορονοϊού και την άλλη πλασάρουν κάλπικες ειδήσεις.

Διαψεύδουμε λοιπόν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας.

Το πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας

8dimokratia

Διάψευση και από το ΥΠΕΞ

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

protothema.gr