Ποια αξεσουάρ αυτοκινήτου είναι χρήσιμα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο δρόμο;
2 years, 8 months ago
6

Εκτός από την τακτική περιποίηση του οχήματός σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα που οφείλεις να κάνεις σε αυτό, όπως το να έχεις μαζί σου κατάλληλα αξεσουάρ αυτοκινήτου που θα σου εξασφαλίσουν μία καλύτερη οδηγική εμπειρία. Ποια είναι όμως  τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκίνητα;

Από τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης μέχρι τα απαραίτητα εσωτερικού ή και περιποίησης, θα πρέπει να δημιουργήσεις μία λίστα και να σιγουρευτείς ότι διαθέτεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητό σου.

Απαραίτητα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης 

 

Τα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης είναι πρώτα στη λίστα, καθώς είναι εκείνα που θα σου εξασφαλίσουν βοήθεια και ασφάλεια σε περίπτωση που βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα αξεσουάρ αυτοκινήτου!

1. Εκκινητής μπαταρίας 

Ένας εκκινητής μπαταρίας είναι ακριβώς αυτό που θα χρειαστείς σε περίπτωση που το όχημά σου μείνει από μπαταρία, ενώ είσαι στο δρόμο.

2. Φαρμακείο αυτοκινήτου 

Το φαρμακείο αυτοκινήτου ή αλλιώς το κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος καθώς το χρειαστείς σε μία περίπτωση μικροτραυματισμού ή και αδιαθεσίας. Το φαρμακείο αυτοκινήτου θα πρέπει να περιέχει τα βασικά: Φυσιολογικό ορό, Οινόπνευμα, Οξυζενέ, Βάμμα ιωδίου, γάζες, επιδέσμους, ψαλίδι, γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικά!

Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο αντικείμενο από το φαρμακείο, θα πρέπει να το αντικαταστήσεις μετά τη χρήση.

3. Ρεζέρβα 

Δυστυχώς το να πάθεις λάστιχο στο δρόμο, είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί μία ρεζέρβα για να μπορέσεις να αλλάξεις το λάστιχο του οχήματός σου που έπαθε ζημιά.

4. Φακός 

Για παν ενδεχόμενο ένας φακός θα σου φανεί χρήσιμος όχι μόνο το βράδυ, αλλά και σε περίπτωση που είναι μέρα και θέλεις να δεις κάτι στη μηχανή του αυτοκινήτου.

Προσοχή! Σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θυμήσου να έχεις πάντα μαζί προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο ώστε να δίνεις «σήμανση» στους υπόλοιπους οδηγούς ότι είσαι σε κατάσταση ανάγκης.

Πηγή απεικόνισης: www.antallaktikaexartimata.gr

Θυμήσου τον χειμώνα να προσθέσεις στα απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου πρώτης ανάγκης, ένα αντιολισθητικό σύστημα της επιλογής σου. Η πιο εύκολη λύση αντιολισθητικού συστήματος ενώ είσαι στο χιόνι με τσουχτερό κρύο, είναι η τοποθέτηση χιονοκουβέρτας αλλά μπορείς να διαλέξεις και τις κλασικές αλυσίδες!

Σημαντικό! Μην ξεχνάς ακόμη ότι θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί όλα τα απαραίτητα έγγραφα του οχήματός σου όπως είναι το δίπλωμα, η άδεια και το manual του αυτοκινήτου!

Απαραίτητα αξεσουάρ εσωτερικού 

1. Βάση και φορτιστής κινητού 

Για να οδηγείς με περισσότερη ασφάλεια, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις στο αυτοκίνητο μία βάση στήριξης για το κινητό σου έτσι ώστε αν χρειαστεί να μιλήσεις στο τηλέφωνο να μην αναγκαστείς να αφήσεις το χέρι από το τιμόνι για πολύ ώρα ή και να ψάχνεις που έχει πέσει το κινητό. Ένας φορτιστής κινητού ακόμη, είναι ό,τι πρέπει για να μπορείς να φορτίζεις το τηλέφωνό σου όταν είσαι καθοδόν στο αυτοκίνητο και δεν έχεις πολύ μπαταρία.

2. «Ντύσε» το αυτοκίνητό σου!

Καλύμματα θέσηςπατάκια και καλύμματα τιμονιού είναι από τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που εκτός από ομορφιάς το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα κάνουν πιο εύκολες και πρακτικές τις κινήσεις σας μέσα σε αυτό! Επιπλέον οι ηλιοπροστασίες θα το προφυλάξουν από τις ακτίνες του ηλίου και θα κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και δροσερή!

Απαραίτητα αξεσουάρ περιποίησης 

1. Πανάκια καθαρισμού

Τα πανάκια καθαρισμού είναι η πιο εύκολη λύση να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα μία επιφάνεια στο εσωτερικό  και εξωτερικό του οχήματός σου που μαζεύει εύκολα ακαθαρσίες.

2. Αρωματικό αυτοκινήτου 

Ένα αρωματικό αυτοκινήτου θα σου εξασφαλίσει ότι θα έχεις μία ευχάριστη μυρωδιά ενώ βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο. Εξάλλου, εκτός από την ευχάριστη μυρωδιά θα έχεις και ένα ωραίο ντεκόρ στον καθρέφτη του αυτοκινήτου σου. Το μόνο που σου μένει λοιπόν είναι να διαλέξεις το άρωμα που ταιριάζει στα γούστα σου! 

3. Τασάκι αυτοκινήτου 

Προκειμένου να διατηρείς το όχημά σου πιο καθαρό, μπορείς να προμηθευτείς ένα τασάκι αυτοκινήτου. Έτσι, τυχόν απορρίμματα που θα έχεις θα μπορείς να τα πετάς στο τασάκι.

4. Κάλυμμα θέσης για σκύλους 

Αν μεταφέρεις στο όχημα σου το σκυλάκι σου, καλό είναι να έχεις ένα κάλυμμα καθισμάτων το οποίο θα σου εξασφαλίσει ότι τα καθίσματα θα παραμείνουν καθαρά μετά την αφαίρεσή του.

5. Καθαριστικό και πανί 

Άλλο ένα αξεσουάρ αυτοκινήτου που μπορείς να έχεις μαζί είναι ένα καθαριστικό και ένα πανί για να καθαρίσεις στα γρήγορα αλλά και λίγο πιο σχολαστικά το ταμπλό το τιμόνι και το λεβιέ του αυτοκινήτου.

Μερικά τελευταία σημαντικά αξεσουάρ αυτοκινήτου

1. Πυροσβεστήρας 

Δεν είναι τυχαίο που ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας υποχρεώνει τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Μία μικρή φωτιά στο αυτοκίνητο άλλωστε μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σώσει ζωές.

Προσοχή! Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης του πυροσβεστήρα και να τον αντικαταστήσεις αν αυτή έχει περατωθεί.

2. Μία αλλαξιά ρούχα 

Ίσως χρειαστεί να βγεις στη βροχή έξω από το όχημά σου ή να λερωθείς ενώ προσπαθείς να φτιάξεις κάτι σε αυτό. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις κι επειδή μπορεί να αργήσεις να φθάσεις σπίτι, είναι καλό να έχεις πάντα μαζί μία αλλαξιά ρούχα.

3. Κουβέρτα 

Σε περίπτωση που το κουτί πρώτης ανάγκης του οχήματός σου δεν περιέχει κουβέρτα, είναι καλό να έχεις μία εσύ στο πορτ- μπαγκάζ. Αυτό το αξεσουάρ αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για το χειμώνα και θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχεις εγκλωβιστεί στα χιόνια και  περιμένεις για ώρες στο αυτοκίνητο μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Βρες ποια αξεσουάρ αυτοκινήτου δεν έχεις και φρόντισε να εξοπλίσεις έγκαιρα το αυτοκίνητό σου πριν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις κάτι από αυτά.