Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα – Κατηγορίες και για ξέπλυμα
2 years, 4 months ago
6

Την ύπαρξη κυκλώματος που δρούσε ως εγκληματική οργάνωση ξεπλένοντας ακόμη και μαύρο χρήμα, διαπίστωσαν οι εισαγγελικές αρχές ερευνώντας την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Ψovid-19 από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας. Για το λόγο αυτό, η αρμόδια εισαγγελική αρχή προχώρησε στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά 48 προσώπων. Συγκεκριμένα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το πλημμελήματα αφορούν σε αδικήματα, όπως η δωροδοκία, η συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Ο φάκελος της ζοφερής αυτής υπόθεσης, μετά την απαγγελία κατηγοριών, διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, προκειμένου αυτός να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η εισαγγελική έρευνα για την εν λόγω υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη ότι 44χρονη υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας είχε χορηγήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις της χώρας, μετά τη σχετική παραγγελία που είχε δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

protothema.gr