Πλεύρης στον Realfm 97,8: Θα έχουμε στοχευμένα μέτρα – Τι είπε για την επιστράτευση
2 years, 5 months ago
6

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι “δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε κατάρρευσης της δημόσιας. Ως νέος υπουργός Υγείας αμέσως όταν είδαμε τις συνθήκες που υπήρχαν, ήρθαμε σε πλήρη συνεννόηση προκειμένου να καλυφθούν κενά είτε με μετακινήσεις από περιοχές που δεν πιέζονταν και έχουν ήδη γίνει αυτές οι μετακινήσεις. Είτε με νέους επικουρικούς, υπήρξε ένα έντονο πρόβλημα όταν μπήκαν οι αναστολές και αυτό το καλύψαμε”.

“Παράλληλα, ειδικά στις έντονα πληττόμενες περιοχές, όλη η χώρα έχει πρόβλημα, έχουμε διασφαλίσει την πλήρη συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών και σε κλινικές Covid, παραλαμβάνουν και περιστατικά COVID, ενώ παράλληλα λάβαμε από τις κλινικές της Αθήνας αντίστοιχες κλίνες για να τις ενεργοποιήσουμε όταν το χρειαστούμε. Όπως έχουμε προαναγγείλει επειδή δεν υπήρξε η ανταπόκριση, που θέλαμε, στο κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς – θέλω να ευχαριστήσω τους ιατρικούς συλλόγους των περιοχών της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας γιατί υπήρξε ειδικά τις τελευταίες ημέρες μεγάλο κύμα εθελοντικής και οικειοθελούς προσέλευσης- ωστόσο επειδή παραμένουν κενά για να συνεχίσουν να διαμορφώνονται νέες κλίνες Covid, έχουμε προχωρήσει και στο μέτρο της επίταξης. Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες και τώρα βλέποντας τα κενά θα βγουν και οι προσκλήσεις στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και παθολόγους” συμπλήρωσε.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι “είμαστε πιεσμένοι, η πίεση και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι πιεζόμαστε γιατί το ΕΣΥ λειτουργεί κανονικά και άρα πέρα από την κανονική πίεση, έχουμε την επιπλέον πίεση από τον Covid. Ωστόσο και αντοχές έχει το σύστημα και υπερδιπλάσιες κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν και φορές που πρέπει να γίνουν συνεννοήσεις με το ΕΚΑΒ για μεταφορές, όσοι διασωληνώνονται ακόμα και εκτός κλινών ΜΕΘ διασωληνώνονται με όλους τους όρους και τα διεθνή πρότυπα και με τους αναπνευστήρες και με την τεχνική υποστήριξη και με την ιατρική υποστήριξη. Το ΕΣΥ θα αντέξει και ευχαριστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που 1,5 χρόνο τώρα δίνουν αυτόν τον αγώνα”.

“Θα λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα, θα υπάρξουν και αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπως γνωρίζετε. Άρα θα έχουμε στοχευμένα μέτρα, που δεν θα είναι μέτρα όμως, τα οποία θα φαντάζουν και θα θυμίζουν καταστάσεις γενικού ή τοπικού lockdown. Αυτό είναι ξεκάθαρο” περιέγραψε ο υπουργός Υγείας.

“Το εθνικό σύστημα υγείας αντέχει και θα ενισχύεται συνεχώς και οι επιτάξεις υπηρεσιών είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ανοίγονται συνεχώς και κλίνες με την ασφάλεια που πρέπει να λειτουργούν, αλλά από εκεί και πέρα το εμβόλιο είναι αυτό που θα προστατεύσει τον συμπολίτη μας να μην βρεθεί στο νοσοκομείο” πρόσθεσε.

 

enikos.gr