Πλυντήριο για άστεγους στον Άλιμο
1 month, 8 days ago
6

Τα καθαρά ρούχα αποτελούν βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής, αλλά και εξασφαλίζουν μια αίσθηση αξιοπρέπειας, φροντίδας κι αγάπης που όλοι έχουμε ανάγκη.

Με την σκέψη αυτή, ο Δήμος Αλίμου δημιούργησε το “Κοινωνικό Πλυντήριο”, για να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Άστεγοι, πολίτες που είναι γραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και δυσκολεύονται με τους λογαριασμούς του ρεύματος ή του νερού ή αδυνατούν να αγοράσουν ή να επισκευάσουν το πλυντήριό τους, μπορούν πλέον να αφήνουν τα ρούχα τους (κατόπιν ραντεβού) στο Κοινωνικό Πλυντήριο και να τα παραλαμβάνουν μέσα στην ίδια μέρα στεγνά και καθαρά.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο, εφοδιασμένο με επαγγελματικό πλυντήριο και στεγνωτήριο, στεγάζεται στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου, ισόγειο) και τα ραντεβού κλείνονται στο τηλέφωνο 210 9815521 (Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 7 π.μ. έως 15:00).

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Πλυντηρίου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 13:30.

Με τη νέα αυτή κοινωνική δομή, εξασφαλίζεται καθαριότητα, ευπρέπεια, φροντίδα και υγιεινή για όλους τους πολίτες του Αλίμου που έχουν ανάγκη. Οι ανάγκες των ανθρώπων δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Άπαντες χρειάζονται τροφή, στέγη, ένδυση, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγιεινής και περίθαλψης.

Αφού ο κόσμος έχει ακόμη αστέγους αλλά και πολυπληθή ομάδα με τρομερές δυσκολίες επιβίωσης τότε κάτι δεν έχει γίνει συνολικά σωστά. Και το ζούμε. Και κάθε μέρα οι συμπολίτες μας που όταν ξημερώνει δεν ξέρουν αν θα έχουν κατορθώσει να εξασφαλίσουν φαγητό, αυξάνονται. Και όσο αυξάνονται οι συνάνθρωποι μας που κινδυνεύουν τόσο οι Θεσμοί πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα τους την διασφάλιση του βιοτικού τους επιπέδου.

 

in.gr