Πνίγηκε ξανά στη λασπη η Κρήτη μετα τo πέρασμα του «Ωμέγα εμποδιστή»
3 years, 4 months ago
6

Χείμαρροι λάσπης, ζημιές και κατολισθήσεις

To έκτακτο καιρικό φαινόμενο «Ωμέγα εμποδιστής» έφερε κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Περιφέρεια της Κρήτης να μετράει ακόμα μια φορά τις πληγές της από τις σαρωτικές πλημμύρες. 

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδος και ο Δήμος Χερσονήσου. Σε περιοχές όπως ο Αρχάγγελος και το Σκλαβεροχώρι Πεδιάδος πλημμύρισαν σπίτια, ενώ από το πρωί επιχειρούν συνεργεία της Πυροσβεστικής και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο ποταμός στις Γούρνες Χερσονήσου φούσκωσε ξανά, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε δρόμους, στις Βούτες και το Κορακοβούνι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, τα προβλήματα επιχειρείται να αντιμετωπιστούν άμεσα και ο κόσμος να μπορέσει να μπει στα σπίτια του, ενώ, όπως τόνισε, κλειστός λόγω πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε ο δρόμος που οδηγεί από τους Αποστόλους στο Καστέλι Πεδιάδος. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο Δήμο Χερσονήσου όπου, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, πλημμύρισαν ρέματα. Πάντως η κατάσταση μέχρι αυτή την ώρα όπως τόνισε, είναι διαχειρίσιμη.

newsbreak.gr