ΠΟΕΔΗΝ: Μπλόκο στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών -Διαμαρτύρονται για τα βαρέα και ανθυγιεινά [εικόνες]
5 months, 7 days ago
6

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών επί των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου αντίστοιχα πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στα πλαίσια παναττικής στάσης εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. 

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων είναι η ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), ενώ ζητούν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου προκειμένου να της εκθέσουν τα αιτήματά τους και εξηγούν πως έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την προηγούμενη κινητοποίησή τους κατά τη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας δεσμεύθηκε να κλειστεί το ραντεβού της ομοσπονδίας με την υπουργό αλλά ακόμη βρίσκονται εν αναμονή. 

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Εργασίας

«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες. 

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας

Με στοιχεία του πρώην Γενικού Λογιστηρίου που εκδίδει συντάξεις 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τη Δημόσια Υγεία πεθαίνουν κάθε έτος σε διπλάσιο ποσοστό από όλους τους άλλους φορείς του Δημοσίου. 400 υπάλληλοι από τη Δημόσια Υγεία κατ’ έτος καταθέτουν αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο (τώρα ΕΦΚΑ) για αναπηρική σύνταξη, διπλάσιο ποσοστό από εργαζόμενους σε άλλους φορείς του Δημοσίου. 3.000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα. Τι άλλα στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει η κυβέρνηση για να πράξει την αυτονόητη συνταγματική της υποχρέωση που είναι η ένταξής μας στα ΒΑΕ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ΠΟΕΔΗΝ. 

Πανό έξω από το υπουργείο Εργασίας

Οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τις εισόδους των δυο υπουργείων μέχρι το αίτημα τους για συνάντηση με την Εφη Αχτσιόγλου να γίνει δεκτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του αποκλεισμού τα δύο υπουργεία παραμένουν κλειστά.

Εχουν αποκλείσει την είσοδο