ΠΟΕΔΗΝ: Να μας πει το ΚΕΕΛΠΝΟ αν είχε εξεταστεί η 16χρονη που πέθανε για Η1Ν1
1 year, 17 days ago
6

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Τρικάλων, εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων διατυπώνει το ερώτημα, το οποίο απευθύνεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αν στη νεαρή κοπέλα έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη.

«Ρωτάμε το ΚΕΕΛΠΝΟ εάν έγινε μοριακός έλεγχος στο κοριτσάκι 7 ημέρες που νοσηλευόταν για Η1Ν1. Το δεκαεξάχρονο κοριτσάκι εισήχθη στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων 20/2/2019. Νοσηλεύτηκε στην Παθολογική έως την Τρίτη 26/2/2019. Την Τρίτη 26/2/2019 παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων όπου και κατέληξε.

Ρωτάμε το ΚΕΕΛΠΝΟ εάν στο κοριτσάκι έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη; Να μας πει ποιά είναι η αιτία θανάτου;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, το κορίτσι, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ενώ είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης. Στη συνέχεια υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης της και εξελίχθηκε σε ιογενής καρδιοπάθεια.