Πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου με την ονομασία «Αριάδνη 21» διεξήχθη στον Πατραϊκό κόλπο
2 years, 11 months ago
6

Η άσκηση αυτή διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο ναρκοπόλεμο

Η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 21» διεξήχθη από τις 27 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση έλαβαν μέρος η φρεγάτα «Ύδρα» ως πλοίο έδρας του διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου, πλοιάρχου Α. Ρόκα, το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη», η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», οι μονάδες της συμμαχικής αντιναρκικής δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two, που αποτελούνταν από τα τουρκικά πλοία TCG Sokullu Mehmet Pasa, TCG Ayvalik, το γαλλικό ναρκοθηρευτικό FS ORION, το ισπανικό ναρκοθηρευτικό ESPS Tajo, το βουλγαρικό ναρκοθηρευτικό BGS Tsibar, το ιταλικό ναρκοθηρευτικό ITS Termoli και το ρουμανικό υδρογραφικό Ros A. Catuneanu, ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αξιωματικοί παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία.

Η ανωτέρω άσκηση, τύπου INVITEX, διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο ναρκοπόλεμο, με σκοπό τη διατήρηση και την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων.

Η άσκηση εστιάζει στη δοκιμή και την αξιολόγηση των διαδικασιών ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.

in.gr