Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών ΤΕΦΑΑ έξω από τη Βουλή –Αντιδρούν στο αθλητικό νομοσχέδιο [εικόνες & βίντεο]
1 year, 3 months ago
6

Πορεία διαμαρτυρίας από τις εγκαταστάσεις της σχολής τους στη Δάφνη μέχρι τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητές και καθηγητές των ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Οι περίπου 300 διαδηλωτές με σφυρίχτρες, συνθήματα και πανό εκφράσουν την αντίθεση τους στον νόμο Βασιλειάδη και στην εξίσωση του πτυχίου τους με αυτά των ιδιωτικών σχολών.

Ενημερώνοντας το κοινό με φυλλάδια που αναγράφουν τα αιτήματα τους, οι φοιτητές διοργάνωσαν παράλληλες αθλητικές δράσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδικότερα, ζητούν να αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, αναβάθμιση των σπουδών τους, κατοχύρωση πλήρης άσκησης του επαγγέλματος του γυμναστή μέσω του πτυχίου τους, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον αθλητισμό, ακύρωση της σχεδιαζόμενης εξίσωσης των πτυχίων ΤΕΦΑΑ με αυτά ιδιωτικών φορέων (ΙΕΚ, σεμιναρίων κλπ), καμία ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης καθώς και δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Οι φοιτητές προειδοποιούν ότι η απαξίωση των ΤΕΦΑΑ δεν θα περάσει, ενώ τονίζουν ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.