Πώς βοήθησε η Ισπανία το γαλλικό χωριό Perthus και τους κατοίκους του να απαλλαγούν από τους φόρους;
1 year, 1 month ago
6

Πώς η Ισπανία βοήθησε να μην πληρώνουν φόρους οι κάτοικοι του χωριού.

Στο χωριό Le Perthus μένουν 586 κάτοικοι και βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Ισπανία. Αυτός είναι και ο λόγος που πλουτίζει, καθώς τα αγαθά στην Ισπανία είναι πολύ πιο φθηνά. Επομένως, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών φτάνουν στο χωριό, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και περνούν στην Ισπανία με τα πόδια. Από εκεί αγοράζουν τρόφιμα, οικιακά είδη, είδη ρουχισμού και ότι άλλου μπορούν να βρουν φθηνότερα συγκριτικά με τη γαλλική αγορά.

Έτσι το χωριό Le Perhus, κερδοσκοπεί από… τα τέλη στάθμευσης των επισκεπτών.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα έσοδα από τα τέλη στάθμευσης ξεπερνούν τα 780.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 1.350 ευρώ για τον καθένα από τους 586 κατοίκους.

Έτσι, οι τοπικές αρχές πήραν την απόφαση να απαλλάξουν τους κατοίκους από τους κοινοτικούς φόρους, παρόλο που η τελική απόφαση ανήκει στη Νομαρχία της περιοχής. Να σημειωθεί, ότι το τρέχον έτος οι κάτοικοι έπρεπε να πληρώσουν πάνω από 320.000 ευρώ σε φόρους ακινήτων. Συνεπώς, η απόφαση των τοπικών αρχών θα αποτελέσει μια σημαντική ελάφρυνση στις τσέπες τους.

Από την άλλη πλευρά πάντως, η δήμαρχος Μαρίν Ρουάρ Λακάν καταγγέλλει τους δημοτικούς συμβούλους σημειώνοντας ότι έχουν μπλοκαριστεί επενδύσεις και για αυτό υπάρχει πλεόνασμα στα ταμεία. Σημειώνει, ότι ένα παιδικό πάρκο, ένα ιατρικό κέντρο και μια βιβλιοθήκη βρίσκονται ακόμη στον αέρα.

Η απόφαση πάντως σε περίπτωση που ψηφιστεί και από τη νομαρχία, η λέξη «φόρος» δεν θα αποτελεί πια βάσανο αυτών των κατοίκων