Πώς υποδέχθηκαν την ομιλία Καραμανλή
28 days ago
6

Γιατί μίλησε τώρα ο Καραμανλής;

Για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής σας έγραψα χθες. Ήταν μια ομιλία κυρίως, όπως έλεγαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, για να δηλώσει ο Καραμανλής ότι είναι παρών και ότι μετέχει στα πολιτικά γίγνεσθαι της χώρας.

Ήταν για πολλούς μια αποκλειστικά δομημένη ομιλία στα διεθνή θέματα, αποφεύγοντας με επιμέλεια, θα έλεγα, κάθε αναφορά στα εσωτερικά ζητήματα.

Η απορία ωστόσο πολλών βουλευτών ήταν μία; Γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε, τώρα, αυτή την ομιλία; Δηλαδή η ΝΔ έκανε προσφάτως συνέδριο και ο κ. Καραμανλής δεν μίλησε (σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά), όπως δεν μίλησε για ένα σωρό άλλα θέματα.

Και μίλησε τώρα σε μια επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 ετών από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή»; Τι συνέβη; Ωστόσο καταδίκασε την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, άφησε αιχμές για τις ΗΠΑ (που συνεχίζει τον πόλεμο) αναφέρθηκε το σχέδιο Ανάν για να πει ότι εξ αρχής ήταν αντίθετος, και διευκρίνισε πως το μόνο θέμα για την Χάγη είναι υφαλοκρηπίδα και πολλά άλλα.

Να σημειώσω όμως ότι στο τέλος, της ομιλίας του έκανε θετική αναφορά στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για διεύρυνση των διπλωματικών της ερεισμάτων, για ενίσχυση των αμυντικών συνεργασιών της, για διαρκή προβολή των επιχειρημάτων της ιδίως προς συμμάχους και εταίρους. όπως είπε χαρακτηριστικά.