ΠΟΘΑ: Μοτοπορεία καλλιτεχνών την Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας και στάση εργασίας
29 days ago
6

Νέα κινητοποίηση με μοτοπορεία έως το υπουργείο Παιδείας και στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για αύριο Τρίτη 10 του μηνός, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). με σταθερό το αίτημα των καλλιτεχνών «να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα του κλάδου στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε)».

Ηστάση εργασίας έχει εξαγγελθεί για όλες τις πρόβες, τις παραστάσεις, τα μαθήματα, τα γυρίσματα, τα studio, τα εργαστήρια από τις 11:30 ως τις 14:30 μ.μ.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΘΑ, η συγκέντρωση στην Αθήνα ξεκινά στις 11.30 π.μ,στο Πεδίον του ‘Αρεως και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία μέχρι το υπουργείο Παιδείας. Στο Πεδίον του ‘Αρεως θα υπάρχει και πούλμαν για την μετακίνηση προς το υπουργείο.Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ξεκινά στις 12:00 στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Η πολιτεία ν’ αναγνωρίσει έμπρακτα ότι είμαστε επαγγελματίες απόφοιτοι πολυετών απαιτητικών και εξειδικευμένων σπουδών και όχι αμφισβητούμενων Κολεγίων ή Φροντιστηριακών ιδρυμάτων» τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συνεχίζει:«Απώτερος στόχος παραμένει η δημιουργία νέου Νομοθετικού Πλαισίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της αντιστοίχισης των πτυχίων. Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που μας δημιουργεί η απουσία αντιστοίχισης των πτυχίων μας είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας. Τώρα ήρθε η στιγμή που πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη της».

Στη στάση εργασίας «συμμετέχουν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση» τονίζει στην ανακοίνωση της, η ΠΟΘΑ.