Πρέσβης σε φόρμα: Σε ποδηλατικό γύρο 80 χλμ. ο Πάιατ -Από την Πάτρα στα Καλάβρυτα με ποδήλατο [εικόνες]
11 months, 25 days ago
6

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδας Τζέφρι Πάιατ για να συμμετάσχει με το ποδήλατό του στον 42o Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας» που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών.

Είναι η δεύτερη συμμετοχή του Αμερικανού αξιωματούχου στον αγώνα, καθώς είχε τρέξει και πέρσι. Ο Τζεφρι Πάιατ, ανέβασε φωτογραφίες στη σελίδα του στο twitter πριν ξεκινήσει την απαιτητική διαδρομή, γράφοντας χαρακτηριστικά, «Ωραία μέρα για αγώνα ποδηλάτου» ευχαριστόντας όσους έσπευσαν να του ευχηθούν καλή επιτυχία.

Μαζί με τον πρέσβη τρέχουν με τα ποδήλατά τους ακόμα επτά άτομα, μέλη της Διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στον 42o Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας» που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών

Ο 56χρονος διπλωμάτης, που είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, παίρνει μέρος σε έναν όχι εύκολο αγώνα  μιας και η διαδρομή είανι 80χλμ. Από την Πάτρα στα Καλάβρυτα, ανηφόρα. Η εκκίνηση δόθηκε από την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας μέχρι το Ηρώο πεσόντων στα Καλάβρυτα.

Ο Τζεφ Πάιατ στην εκκίνηση με το ποδήλατό του. Θα κάνει διαδρομή 80 χλμ.

Ανηφορική διαδρομή από την Πάτρα στα Καλάβρυτα

Κατά την εκκίνηση δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια όπως γράφει το thebest.gr όταν μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, κρέμασαν στην πρόσοψη του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης πανό με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού στην πόλη μας».

Ενα πανό με σύνθημα πανό με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού στην πόλη μας».