Πρεζεράκος – Ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη για τις ΜΕΘ
2 years, 3 months ago
6

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση -πρόκειται να κορυφωθεί με τη «μονομαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου- η πολιτική αντιπαράθεση για ένα άκρως επιστημονικό και κοινωνικό ζήτημα, που αφορά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τη νοσηλεία ασθενών εκτός των μονάδων στη διάρκεια της πανδημίας, μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα.

Τελευταίο «επεισόδιο» στο σίριαλ είναι η άρνηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου, ότι είχε λάβει επιστημονική μελέτη αναφορικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον ίδιο, υπονοώντας πως οι πληροφορίες είναι ψευδείς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρεζεράκος αναφέρει: «Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε ΜΜΕ και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας».

Πλεύρης: Η συγκεκριμένη έρευνα δεν υπάρχει στο υπουργείο Υγείας

Ομοίως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε χθες στη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, υποστηρίζοντας πως η εν λόγω έρευνα δεν υπάρχει στο υπουργείο.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Πλεύρης διαβεβαίωσε πως αναζήτησε τα πρωτόκολλα και ότι δεν υπάρχει κατάθεση της συγκεκριμένης μελέτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως γνώση στο Μαξίμου.

Το Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την έρευνα

Από την πλευρά του, το Μαξίμου συνεχίζει να διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα ότι ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για τα ευρήματα της έρευνας πριν τη δημοσιοποίησή της.

Κυβερνητικές πηγές, μην κρύβοντας τη δυσφορία τους, αφήνουν αιχμές ως προς την σκοπιμότητα τέτοιων δηλώσεων και δημιουργίας συγκρουσιακού κλίματος και ανασφάλειας στους πολίτες σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας.

 

in.gr