Πρίγκιπας Κάρολος: Με μια φωτογραφία στο Σύνταγμα ανακοίνωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα
3 years, 26 days ago
6

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, ανακοίνωσαν και επίσημα την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η δούκισσα της Κορνουάλης ανάρτησαν στους λογαριασμούς του
Clarence House (η επίσημη κατοικία τους στο Λονδίνο) στο Instagram και στο Twitter μια φωτογραφία τους στο Σύνταγμα από την επίσημη επίσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει στην Αθήνα το 2018.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση η επίσκεψη των Βρετανών γαλαζοαίματων πραγματοποιείται μετά από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης και πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα βρίσκονται στην χώρα μας από την Τετάρτη 24 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 25 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Clarence House, το βράδυ της 24ης Μαρτίου ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα παρευρεθούν σε δεξίωση στην πρόσφατα ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, προσκεκλημένοι της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ στις 25 Μαρτίου το ζεύγος θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλασηστο Σύνταγμα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας στην Ελλάδα είναι η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό για το 2021, τον περασμένο Μάρτιο ο Βρετανός πρίγκιπας είχε ακυρώσει το επίσημο ταξίδι του σε Βοσνία, Κύπρο και Ιορδανία εξαιτίας της πανδημίας. Η τελευταία επίσημη επίσκεψη του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και της δούκισσας της Κορνουάλης στην Ελλάδα ήταν τον Μάιο του 2018. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει επισκεφθεί επίσημα την χώρα μας δύο φορές, το 1998 και το 2018.