Πρόεδρος «Χαμόγελο του Παιδιού»: Σχεδόν καθημερινά μάς τηλεφωνούν παιδιά λέγοντας πως σκέφτονται να αυτοκτονήσουν
3 months, 18 days ago
6

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη περίοδο της πανδημίας.

Για το περιστατικό με τη γυναίκα που χτύπησε το παιδί της και κατήγγειλε τον εαυτό της μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ωστόσο οι πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα είναι πολύ πιο σοκαριστικές.

Ο πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τη περίοδο της πανδημίας, λέγοντας πως δεν έχει βρεθεί ουσιαστική λύση για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα προκαλούν σοκ:

Όπως τόνισε το 2021:

  • Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια λειτουργία, το 45% των ανθρώπων που καλούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι… παιδιά.
  • Τα παιδιά που παίρνουν τηλέφωνο να ζητήσουν βοήθεια ξεκινούν από 10 ετών
  • -Η γραμμή SOS 1056 χτυπούσε ανά δύο λεπτά για υπόθεση παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο
  • Σχεδόν κάθε μέρα  υπήρχε μία δήλωση αυτοκτονικού ιδεασμού από παιδιά

Σχετικά με τη μητέρα που χτύπησε το 2χρονο παιδί της και μετά πήρε τηλέφωνο το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως είναι πρώτη φορά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση.

«Πήρε τηλέφωνο και μας είπε «χτύπησα το μωρό άσχημα, κάντε κάτι γιατί κινδυνεύει».Η γυναίκα αυτή στο παρελθόν είχε ζητήσει βοήθεια και δεν της είχε δοθεί με αποτέλεσμα να φτάσει εδώ που έφτασε», τόνισε προσθέτοντας πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ κατέληξε πως «πρέπει να καταλάβουμε το σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα ψυχικής υγείας», ζητώντας να βρεθούν περισσότερες λύσεις από την Πολιτεία.