Προειδοποίηση Μαρουσάκη – H κακοκαιρία «Αθηνά» θα θυμίζει τον «Ιανό» που μας έπληξε πέρυσι
2 years, 5 months ago
6

Στο χαμηλό βαρομετρικό που αναμένεται από την Πέμπτη αναφέρθηκε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόβλεψή του για τον καιρό της εβδομάδας.

Την ώρα που η κακοκαιρία «Αθηνά» συνεχίζει την επέλασή της σε διάφορα σημεία της χώρας όπως είναι η Βόρεια Εύβοια και η Μαγνησία, οι ισχυρές καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου.

Οπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, «τα δύσκολα ξεκινούν από Πέμπτη και μετά. Ενα χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να οργανωθεί στα νότια τμήματα της Ιταλίας και θα αρχίσει να μετατοπίζεται», σημειώνοντας πως θα απασχολήσει τη χώρα μας.

«Το νέο, χαμηλό βαρομετρικό θα θυμίζει τον Ιανό»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για το εν λόγω έντονο, καιρικό φαινόμενο που αναμένεται, «θα θυμίσει τον Ιανό» αλλά τόνισε πως «δεν είμαστε σε θέση ακόμα αν θα λάβει τοπικά χαρακτηριστικά αυτό το ισχυρό βαρομετρικό».

«Αυτό θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα που θα εγκλωβιστεί σε θαλάσσιες εκτάσεις που παρουσιάζουν μεγάλες θερμοκρασίες από το καλοκαίρι που έχει ήδη προηγηθεί», κάνοντας λόγο για «ακραίο κίνδυνο πλημμυρικών φιανομένων».

«Με κακοκαιρία όλη η νέα εβδομάδα και μάλιστα, από Πέμπτη και μετά έρχεται βαρομετρικό χαμηλό που θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά θυμίζοντάς μας τον Ιανό που μας έπληξε πέρυσι. Μεγάλη προσοχή!», έγραψε επίσης, στο Facebook.

 

in.gr