Προκαλεί ξανά η Τουρκία: «Να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex»
2 years, 3 months ago
6

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε η Τουρκία σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμαν Σοϊλού, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ευρώπης, της Ελλάδας και της Frontex.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Frontex λειτουργεί με τον χειρότερο τρόπο και ότι οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια. «Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δίνει εντολή και λέει να καταργηθεί η Frontex, κάνοντας λόγο για βρώμικο οργανισμό και μαύρη ιστορία.

Σημειώνεται η Τουρκία με την Frontex πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα για τυραννική συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες. Κατηγορεί παράλληλα τον Έλληνα πρωθυπουργό για μαύρη προπαγάνδα και ότι η χώρα μας οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στο θάνατο.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ