Προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων
2 months, 28 days ago
6

Σε έντονο ύφος η ανακοίνωση της ΝΔ που τονίζει πως επίσημη ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό «βόρεια».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέα Δημοκρατίας, η ιστοσελίδα που μεταχειρίζεται σκέτο τον όρο «Μακεδονία» αφορά σε τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας και κάνει λόγο για δικαίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί» αναφέρουν.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη Βόρεια Μακεδονίa

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την ιστοσελίδα της γειτονικής χώρας:

«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου “Μακεδονία” από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Οτι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν “μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, ο όρος “Βόρεια” απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας».