Προκλητικός ξανά ο Ερντογάν : «Στη Σμύρνη ξέρουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»
3 years, 23 days ago
6

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτιθέμενος τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σημερινή του ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αναφέρθηκε στα «γεγονότα του 1922 στη Σμύρνη» και είπε ότι «είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές» σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν 100 χρόνια. Πρόσθεσε δε ότι «χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία κατηγόρησε ότι είναι «στο ίδιο κρεβάτι με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε δριμύτατα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαλώντας το «φασιστικό» κόμμα «που βαδίζει χέρι-χέρι με το φιλο-κουρδικό κόμμα από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη», ενώ υποσχέθηκε ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών που σκοτώθηκαν από το ΡΚΚ στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ κατά τη διάρκεια επιχείρησης του τουρκικού στρατού.