Πρόωρο μωράκι που γεννήθηκε λιγότερο από μισό κιλό κέρδισε τη μάχη για τη ζωή
2 years, 5 months ago
6

Η μικρή Lacey γεννήθηκε 13 εβδομάδες νωρίτερα από το κανονικό και ζύγιζε μόλις 481 γραμμάρια. Παρά τις ανησυχίες των γιατρών ότι δεν θα τα καταφέρει, εκείνη τους διέψευσε και σήμερα είναι 15 εβδομάδων, υγιέστατη, ενώ έχει φτάσει ήδη τα 2,5 κιλά.

 Η μητέρα της Lacey, η Channae , είχε χάσει ένα παιδί στα 16 της, ενώ ανακάλυψε ότι είναι ξανά έγκυος στα 23 όταν πήγε για μια εξέταση στομάχου. «Πονούσα πολύ στο στομάχι μου, οπότε η νοσοκόμα μου έδωσε παυσίπονα. Ωστόσο αναρωτήθηκε αν μπορώ να τα πάρω αφού είμαι έγκυος. Έμεινα άναυδη. “Τί είμαι;” απάντησα με το στόμα ανοιχτό».

Παρά το αρχικό σοκ, η Channae και ο 28χρονος σύντροφός της ενθουσιάστηκαν με το νέο. Το ζευγάρι απόλαυσε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης χωρίς άγχος, κάνοντας όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για το κοριτσάκι που περίμεναν.

Ωστόσο τον Ιούνιο, όταν η Channae ήταν μόλις 24 εβδομάδων έγκυος, υπέστη σοβαρή αιμορραγία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για μια εβδομάδα. Σταμάτησε τη δουλειά και παρότι ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών, στις 14 Ιουλίου, όταν ήταν 28 εβδομάδων έγκυος, έσπασαν τα νερά και οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους ανήσυχους γονείς πως το μωρό τους δεν είχε πολλές ελπίδες να ζήσει αλλά η μικρούλα τους διέψευσε. Γεννήθηκε μόλις 481 γραμμάρια και ήταν τόσο «μικροσκοπική και εύθραυστη», όπως λέει η μητέρα της, που τις πρώτες τρεις μέρες δεν μπορούσε ούτε να την ακουμπήσει.

Για να ζεσταθεί την τύλιγαν με ειδικό περιτύλιγμα για πρόωρα μωράκια, αφού δεν υπήρχαν ρούχα στο νούμερό της. «Ήταν τόσο μικρή που δεν της έκαναν ούτε τα ρούχα από κούκλες!» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της. Σήμερα η μικρούλα Lacey είναι 15 εβδομάδων, ζυγίζει 2,5 κιλά και είναι υγιέστατη.

Πηγή: mirror.co.uk