Προσοχή στις μαϊμού αγγελίες – Ζητούσε 2.000 ευρώ για ανύπαρκτο Toyota Yaris
2 years, 2 months ago
6

Η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και ιδίως τώρα που η ζήτηση είναι μεγάλη και οχήματα δεν υπάρχουν. Κοιτάζοντας τις αγγελίες, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει και στην… τιμή που το θέλει, αρκεί βέβαια το αυτοκίνητο που πωλείται να υπάρχει στην πραγματικότητα και όχι μόνο σε φωτογραφίες.

Το τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται οι αγγελίες όπου «ιδιοκτήτες» που συνήθως βρίσκονται εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, πωλούν τα σχεδόν ολοκαίνουρια αυτοκίνητά τους.

Όπως αναφέρουν στις αγγελίες ή το λένε και στο τηλέφωνο, διαθέτουν το όχημα τους με ελάχιστα χιλιόμετρα λόγω επαγγέλματος (συνήθως… ναυτικοί) και γιατί θέλουν να αγοράσουν κάτι πιο ακριβό και πολυτελές.

Ο… ναυτικός που πουλά το αυτοκίνητο

Τα αυτοκίνητα που συνήθως πωλούν είναι αυτά με τη μεγαλύτερη ζήτηση όπως για παράδειγμα το Toyota Yaris. Όπως θα δείτε και στην σχετική αγγελία, ένα Yaris αυτόματο, λευκό, του 2020, με μόλις 3.850 χλμ. στο οδόμετρο ήταν διαθέσιμο με 11.000 ευρώ, με την τιμή να είναι και συζητήσιμη.

Ο υποψήφιος πελάτης που έπαιρνε τηλέφωνο (το οποίο υπάρχει αλλά αναρωτιόμαστε γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας) άκουγε τον πωλητή να ζητά προκαταβολή 2.000 ευρώ μέχρι να το φέρει στην Αθήνα και μάλιστα την επόμενη ημέρα. Η δικαιολογία της πώλησης ήταν πως θέλει να αγοράσει μία… BMW X3, έχοντας πουλήσει και ένα Nissan Qashqai diesel που έχει.

 

Είχε και… δεύτερο αυτοκίνητο!

Και το δεύτερο αυτοκίνητο μόνο τυχαίο δεν είναι (στα χαρτιά βέβαια γιατί την πραγματικότητα δεν υπάρχει) καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ακούγοντας ο υποψήφιος πελάτης το Qashqai υπήρχε περίπτωση να… τσιμπήσει και να την πάθει προκαταβάλλοντας μεγαλύτερο ποσό!

Τα περιστατικά με τέτοιου είδους κομπίνες είναι πάρα πολλά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως

Δείτε και την σχετική αγγελία πατώντας ΕΔΩ