Πρόστιμο 300 ευρώ για… παραμονή στο take away
3 years, 2 months ago
6

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ θα έρθουν, από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν έξω ή μέσα στο κατάστημα εστίασης, ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης που παρέχει υπηρεσίες διάθεσης προϊόντων σε πακέτο (take away) είναι δεκαπλάσιο και φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το βράδυ της Δευτέρας. Με την ΚΥΑ τροποποιείται το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1, με την προσθήκη της απαγόρευσης παραμονής πελατών στον εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης.

Ο λόγος που επικαλείται η ΚΥΑ είναι η ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

Οπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.