Ψυχρή Λίμνη: Έρχονται καταιγίδες μετά τα «40άρια» – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
2 years, 8 months ago
6

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα, Σάββατο, σε ολόκληρη τη χώρα, αν και νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια, ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Δυτική Μακεδονία.

Αν και τα 40άρια και ο υψηλός υδράργυρος ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες τους πολίτες, φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα… δροσιστούν για λίγο.

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» που είναι υπεύθυνο για τις καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία, Ολλανδία και το Βέλγιο, φαίνεται ότι στη χώρας μας φθάνει, αν και εξασθενημένη.

Σύμφωνα με το meteo.gr, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, δεν αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας καθώς, κατευθύνεται στην νότια Ιταλία όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Ωστόσο, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην χώρα μας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα πλην της Θράκης θα αυξηθούν και, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. 

Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχειά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr η «ψυχρή λίμνη» που προκάλεσε τις εκτεταμένες πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο απομακρύνεται σταδιακά από την κεντρική Ευρώπη και κινείται αργά νοτιοανατολικά προς τη νότια Ιταλία όπου και θα βρίσκεται την Κυριακή το μεσημέρι. 

in.gr