Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμων στα ανοιχτά
7 months, 22 days ago
6

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται την τελευταία ώρα στη θαλάσσια περιοχή 1,5 χιλιόμετρο ανοιχτά του Κρυονερίου, του δήμου Ναυπακτίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους που νωρίτερα κατέπεσε στο σημείο. 

Πληροφορίες που μεταφέρει το τοπικό aixmi-news, αναφέρουν πως κατά την έρευνα αναζήτησης και διάσωσης του Λιμενικού και του Στρατού εντοπίστηκε κηλίδα από τα καύσιμα του διθέσιου αεροσκάφους. 

Οι έρευνες, τα τελευταία λεπτά, εστιάζονται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο σημείο, με δύτες του Λιμενικού να ετοιμάζονται για κατάδυση. 

Το «θρίλερ» ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00, σήμερα, το μεσημέρι, όταν ένας ψαράς κάλεσε το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα. 

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος είπε, νωρίτερα, στο iefimerida ότι ο πολίτης που τούς ειδοποίησε «μας καθοδήγησε στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου – Μεσολογγίου», σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν πέντε σκάφη του Λιμενικού μαζί με δυο αλιευτικά. 

Στην ομάδα ερευνών, σύντομα, εντάχθηκαν ελικόπτερα, καθώς και άλλα σκάφη ιδιωτών και αλιέων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μικρό αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την Αερολέσχη Μεσολογγίου προς την Πάτρα. 

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πέραν του πιλότου επέβαινε και δεύτερο άτομο στο αεροσκάφος. 

Η επιχείρηση των διασωστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.