Ραγίζει καρδιές ο άστεγος Πολωνός στα Τρίκαλα [εικόνες & βίντεο]
11 months, 19 days ago
6

Εκτεθειμένος στο κρύο και στο αγιάζι, δίχως καμία βοήθεια από την τοπική αυτοδιοίκηση, ζει τις τελευταίες εβδομάδες ένας άστεγος στην περιοχή των Τρικάλων. 

Πρόκειται για τον Μάριο, από την Πολωνία, ο οποίος μιλώντας στο trikalazoom απευθύνει έκκληση για να βρει μια δουλειά και ένα σπίτι, ώστε να ζήσει σαν άνθρωπος. 

Φωτογραφία: trikalazoom

«Δουλειά ψάχνω και ένα μέρος που μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Δεν με πειράζει να μην έχει ρεύμα και νερό, μόνο να κοιμηθώ το βράδυ θέλω» λέει ο Μάριος, που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούνταν σε ξενώνα αστέγων. 

Φωτογραφία: trikalazoom

Μόνη του βοήθεια ο απλός κόσμος

Ο Μάριος υποστηρίζει ότι δεν τον έχει πλησιάσει κανείς από τον δήμο ή την περιφέρεια και πως η μόνη βοήθεια που έχει είναι από τον απλό κόσμο, που του έδωσαν ένα μικρό στρώμα, μια κουβέρτα και ένα πάπλωμα για να μην ξεπαγιάσει. 

«Με βοηθάει το σούπερ μάρκετ, με βοηθάει ο κόσμος. Εχω έναν παππού που κάθε πρωί μου δίνει καφέ και ένα κρουασάν» αναφέρει ο Μάριος, εξηγώντας ότι και οι αστυνομικοί πλέον τον γνωρίζουν καλά και όποτε περνούν του φωνάζουν «γεια σου Μάριε, είσαι καλά;». 

Φωτογραφία: trikalazoom

Ο Μάριος, που μοναδική του παρέα έχει έναν σκύλο, δηλώνει έτοιμος να δουλέψει σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα, στα ηπειρωτικά ή και σε νησί, προκειμένου να πάψει να κοιμάται στα τσιμέντα. 

Παρά τον «Γολγοθά» του, δηλώνει πάντως ότι αγαπά την Ελλάδα και τους Ελληνες.