Ρόδος – Σε αναστολή έξι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε προνοιακές δομές
2 years, 7 months ago
6

Ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου, οι έλεγχοι για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό, τίθενται σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Στη Ρόδο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα τεθούν σε αναστολή 6 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σε σύνολο 137. «Μέλημα μας είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αναμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των κενών θέσεων», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων, Μαρία Κορακάκη.

Θυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας έχουν τεθεί και δέκα εργαζόμενοι στο γηροκομείο του Βόλου.

Η διοίκηση του ιδρύματος είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσας κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) και της με αριθμό πρωτοκόλλου 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών, γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Στο μεταξύ σήμερα έχουν στάση εργασίας οι υγειονομικοί στον Βόλο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Νοσοκομείο της πόλης.

 

in.gr