Ρόδος: Στρατιωτικοί παρίσταναν τους αστυνομικούς και έδειραν κόσμο
1 year, 10 months ago
6

Εχει ήδη ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη την Κυριακή του Πάσχα στη Ρόδο ήρθε σήμερα στο φως.

Τέσσερις  στρατιωτικοί ενέχονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται με κατεπείγοντα χαρακτήρα, στην απίστευτη υπόθεση αντιποίησης αρχής και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος 3 ημεδαπών στη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας dimokratiki.gr, από την επεξεργασία βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από μαρτυρικές καταθέσεις οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ρόδου κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών που παριστάνουν τους αστυνομικούς, υποβάλλουν πολίτες σε ελέγχους και βιαιοπραγούν εις βάρος τους.

Η υπόθεση, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είχε καταγγελθεί την Κυριακή του Πάσχα στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Τι συνέβη

Τρεις Ροδίτες, ηλικίας από 28 έως 30 ετών, γόνοι γνωστών οικογενειών, διασκέδαζαν στην Μεσαιωνική Πόλη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και όταν επέστρεφαν πρωινές ώρες στις οικίες τους, ευρισκόμενοι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, τρία άγνωστα πρόσωπα τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ενέχεται και τέταρτο πρόσωπο.

Οι άγνωστοι άνδρες τους συστήθηκαν ως αστυνομικοί και μάλιστα στις εύλογες ερωτήσεις των πολιτών τους επέδειξαν ταυτότητες τις οποίες δεν άφηναν να δουν ευκρινώς οι «ελεγχόμενοι» και πρέπει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να πρόκειται για τις στρατιωτικές τους ταυτότητες.

Οι πολίτες τους είπαν ότι δεν έφεραν μαζί τους τις ταυτότητές τους κι όταν τους ζήτησαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων ο ένας έβγαλε χειροπέδες, τις φόρεσε στο ένα του χέρι σαν σιδερογροθιά και τους ξυλοκόπησε άγρια.

Σοβαρά τραύματα

Ο 30χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ο 28χρονος αιμοφιλικός κινδύνευσε από ανάλογα χτυπήματα, ενώ τραύματα φέρει και ο τρίτος της παρέας.
Θυμίζουμε ότι το γεγονός καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ρόδου ενώ σχετικά ενημερώθηκε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου που ζήτησε αρμοδίως να κινηθεί η διαδικασία με προτεραιότητα για την σύλληψη των δραστών, καθώς μάλιστα υπάρχουν υπόνοιες ότι δρουν ανεξέλεγκτα και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκαν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς.

Εχει ήδη ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και μέσα στις προσεχείς ημέρες θα κληθούν για εξηγήσεις οι δράστες.

in.gr