Ρωσική εκκλησία σε πιστούς: «Μην κάνετε μόνοι σας εξορκισμό»
3 years, 4 months ago
6

Στην Ρωσία από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι από «ερασιτεχνικούς» εξορκισμούς

Μέγα θέμα έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στην Ρωσία ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται δύο γονείς να προσπαθούν με αγιασμό και σκόρδο να κάνουν εξορκισμό στο μικρό παιδί τους το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Αναλυτικότερα, η Ρωσική εκκλησία, στον απόηχο των αντιδράσεων από το συγκεκριμένο βίντεο, ανακοίνωσε πως οι εξορκισμοί δεν είναι μία διαδικασία που γίνεται από τον καθένα παντού. Οι ιερείς που εκτελούν το συγκεκριμένο μυστήριο έχουν συγκεκριμένη εμπειρία και διαβάζουν συγκεκριμένα εδάφια από ιερά κείμενα…

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Μητροπολίτης Ιλαρίων ο οποίος τόνισε πως οι πιστοί δεν θα πρέπει να μπερδεύουν τα δαιμόνια με τις ψυχικές ασθένειες και για τη «διάγνωση» δαιμονισμένου ατόμου υπεύθυνη είναι μόνο η εκκλησία. Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε επίσης πως δεν είναι ορθή η πρακτική των εξορκισμών από το ποίμνιο καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον περίπλοκα μυστήρια της εκκλησίας.

Σημειώνεται πως και η Καθολική εκκλησία διαθέτει ειδικά κλιμάκια εξορκιστών. Στην Ρωσία από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι από «ερασιτεχνικούς» εξορκισμούς.

ethnos.gr