Ρουβίκωνας για Φιλοσοφική: Εναντίον μας ήταν 15 καθηγητές και 3 μπράβοι, μαζί μας 100 φοιτητές και διοικητικοί
1 year, 4 months ago
6

Με ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα όσα έγιναν στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών χτες, Τετάρτη.

Συγκριμένα, καθηγητές επιχείρησαν να σταματήσουν την είσοδο των μελών της συλλογικότητας στο γραφείο που έχει καταληφθεί, πετυχαίνοντας προσωρινά την απομάκρυνση της.

Στη συνέχεια ο Ρουβίκωνας, ανακατέλαβε το χώρο και ηγετικό στέλεχος του απάντησε στους καθηγητές που αντιτάχθηκαν αναφέροντας στο facebook: «Με την κυρία Φουντοπούλου ήταν 15 καθηγητές και διοικητικοί και 3 μπράβοι απο το Μενίδι.Με την συλλογικότητα μας περίπου 100 φοιτητές και διοικητικοί. Αυτό για να ξέρουμε τους συσχετισμούς που υπήρξαν σήμερα. Επι σειρά ετών η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ πηγαίνουν σε καθηγητές λίστα με φοιτητές των παρατάξεων τους για να τους περάσουν στα μαθήματα.

Το ρουσφέτι καλά κρατεί. Αυτά( και πολλά άλλα) θα προσπαθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να τα πολεμήσουμε. Την ανομία που έχουν επιβάλλει η νεολαία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια θα την ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ».

Η ανάρτηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζας Φουντοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις ενέργειες των καθηγητών και βρέθηκαν στο πλευρό του Ρουβίκωνα όταν μπούκαρε στην αίθουσα της Φιλοσοφικής.

«Με απόφαση της κοσμητείας σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα. Ηταν μια συμβολική παράσταση στα γραφεία που κατέλαβε ο Ρουβίκωνας, παραμένοντας εκεί μέχρι να ανοίξει το γραφείο. Στις 10 εμφανίστηκαν φοιτητές- Ρουβίκωνες, μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και τους είπαμε ότι είμαστε εκεί γιατί ο χώρος δεν τους ανήκει και γιατί πρέπει να επιστρέψει στην κατοχή της Φιλοσοφικής», ανέφερε η κυρία Φουντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια: «Υπάρχει μια κίνηση διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό που ασχολούμαστε είναι τρίχα στο ζυμάρι, θεωρούν ότι τα προβλήματα του πανεπιστημίου είναι άλλα και πιο σοβαρά. Αυτό δεν μειώνει το πρόβλημα. Ολοι συμφωνούμε, αλλά το βλέπουμε από άλλη γωνία. Κάποιοι διοικητικοί ήταν μαζί μας, υπήρχε όμως και ομάδα διοικητικών που στήριζε το στέκι του Ρουβίκωνα. Όσον αφορά για τυχόν διαφωνίες καθηγητών, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα. Και να υπάρχουν, υπερισχύουν οι συλλογικές αποφάσεις. Βαδίσαμε με βάση την απόφαση του συλλογικού οργάνου. Μαθήματα γίνονται κανονικά, η σχολή λειτουργεί φυσιολογικά. Όλα θυμίζουν μια κανονική ημέρα».

Σημειώνεται πως σήμερα, Πέμπτη, οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αποφάσισαν τη συμβολική αναστολή λειτουργίας της Σχολής μετά τα επεισόδια με τον Ρουβίκωνα.