Σάλος από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης: Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει
1 year, 7 months ago
6

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων.

«Όταν σήμερα πρέπει να σεβόμαστε το ζώο που το χτύπησαν κάποιοι, όταν έχουμε τόση υπογεννητικότητα, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός παιδιού; Όταν συλληφθεί έχει αρχίσει να έχει ζωή. Να το πετάμε το παιδάκι λες και είναι σκυλί;» είπε αρχικά.

«Σε κάθε περίπτωση κατά των αμβλώσεων, είναι έγκλημα. Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μην τρελαθούμε!» ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση των παρουσιαστών, οι οποίοι του τόνισαν ότι η γυναίκα βιάζεται με την βία, αλλά ο Μητροπολίτης δεν φάνηκε να αλλάζει άποψη. «Είμαι καλόγερος, παπάς, αλλά καταλαβαίνω» σχολίασε και συνέχισε.

«Δεν μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψη» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Συμμετοχή στον έρωτα και των δύο, δεν γίνεται αλλιώς σύλληψη. Άλλο βιασμός και άλλο η σύλληψη. Πρέπει να γεννηθεί το παιδί και να υπάρχει πρόνοια το πού θα πάει αυτό το παιδί. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η άμβλωση».

Όσον αφορά στις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

«Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη προκάλεσαν αντιδράσεις

«Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η ανάρτηση της υπ. Παιδείας:

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Η ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού: