Σαντορίνη: Νέα διαμαρτυρία για την αποφυλάκιση Λιγνάδη
1 year, 8 months ago
6

«Η Δικαιοσύνη είναι για όλους! Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές… Τους φίλους της εξουσίας. Δικαιοσύνη για τα θύματα του κάθε Λιγνάδη» είπε μεταξύ άλλων καταχειροκροτούμενος ο σκηνοθέτης Δημήτρης Γάκης.

Ο σκηνοθέτης Αντώνης Γάκης προχώρησε με τη σειρά του σε παράσταση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις εκδηλώσεις σε Επίδαυρο, Καλαμάτα κι άλλα σημεία της χώρας όπου λαμβάνουν χώρα θεατρικές παραστάσεις κι άλλες εκδηλώσεις της τέχνης.

Ηρθε λοιπόν και η σειρά της Σαντορίνης χθες (17/7) να στείλει ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής του σκηνοθέτη, που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά.

  • Διαβάστε επίσης: Μενδώνη για Λιγνάδη: «Να μην εργαλειοποιείται ο πολιτισμός – Ο καθένας μπορεί να κρίνει»

Πριν ξεκινήσει η εμβληματική μαύρη κωμωδία του Ρόμπερ Τομά, 8 Γυναίκες Κατηγορούνται στο κατάμεστο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ, στον Καρτεράδο, ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Γάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του δικαστηρίου και όπως ήταν αναμενόμενο αυτή του η κίνηση καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 500 θεατές που έδωσαν το παρών στην παράσταση, όπως αναφέρει το cyclades24.gr.

«Η Δικαιοσύνη είναι για όλους! Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές… Τους φίλους της εξουσίας. Δικαιοσύνη για τα θύματα του κάθε Λιγνάδη» είπε μεταξύ άλλων καταχειροκροτούμενος ο σκηνοθέτης.

Ηχηρή παρέμβαση στην Επίδαυρο

Το βράδυ του Σάββάτου είχε προηγηθεί μια ηχηρή παρέμβαση στο αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Μετά από ανάλογη διαμαρτυρία στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη παράσταση των «Περσών» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, ορισμένοι θεατές σήκωσαν δύο μεγάλα πανό που έγραφαν τη φράση «Βιαστής είναι».

Βίντεο δείχνει ότι το πανό έχει τραβήξει την προσοχή των θεατών, ενώ αρκετοί θεατές φώναζαν «μπράβο» και χειροκροτούσαν.

 

«Ο βιαστής να παραμείνει στη φυλακή»

Μετά τις δεκάδες αντιδράσεις στα social media, ύστερα από την αποφυλάκιση Λιγνάδη, οι ηθοποιοί πήραν το λόγο και καταδικάζουν την απόφαση ενώπιον του κοινού.

Για πρώτη φορά, καλλιτέχνες μπροστά στο κοινό εκφράζουν την αντίρρησή τους στην απόφαση και εξηγούν τους λόγους που οι άνθρωποι του πολιτισμού ζητούν την άρση της.

Το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεωδορόπουλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Ο ηθοποιός της παράστασης, Μιχάλης Τιτόπουλος, εκπροσωπώντας όλους τους ηθοποιούς της παράστασης, διάβασε την ανακοίνωση του ΣωματείουΕλλήνων Ηθοποιών για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

«Θέλουμε ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος για δύο βιασμούς παιδιών Δημήτρης Λιγνάδης να παραμείνει στη φυλακή», κατέληξε ο Μιχάλης Τιτόπουλος.